حرف دویست و سی و نهم

مواد لازم

  • آب 200 میلی لیتر
  • پودر شکر 80 گرم
  • خمیر مایه دو و یک چهارم قاشق چایخوری
  • نمک یک هشتم قاشق چایخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • روغن مایع 40 گرم
  • زنجبیل یک قاشق سوپخوری
  • آرد حدود سه پیمانه

رومال

  • تخم مرغ یک عدد
  • کنجد سفید یک دوم پیمانه
  • کنجد سیاه یا سیاهدانه یک دوم پیمانه

طرز تهیه

ابتدا آب را روی حرارت کمی گرم کرده و یک قاشق از پورد قند را داخل آن حل کنید. بعد از کنترل دمای آب، خمیر مایه را روی سطح آب بپاشید و خیلی آرام مخلوط کنید تا خمیر مایه خشک نمانده و خیس شود (دما باید طوری باشد که انگشت شما را نسوزانده و بیشتر به سردی بزند). خمیر مایه را کنار گذاشته و صبر کنید تا عمل بیاید.

تمام موارد به جز آرد را با هم مخلوط کرده و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید. آرد را به تدریج اضافه کرده و بعد از جمع شدن خمیر چسبندگی آن را روی سطح آرد پاشی شده گرفته و دو سه ضربه به خمیر بزنید. خمیر را در ظرف چرب شده قرار داده و تمام سطح خمیر را به روغن آغشته کنید. روی خمیر را با دستمال نخی پوشانده و در محل مناسبی قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

بعد از عمل آمده خمیر پف آن را با مشت خوابانده و آن را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و به هفت قسمت مساوی تقسیم کنید. هر کدام از گلوله ها را در کف دست کاملاً گرد کرده و با قلم مو یک روی آن را به تخم مرغ زده شده اغشته کنید. بعد در کنجد فرو ببرید تا کاملاً به کنجد آغشته شود.

در کل باید سه گلوله با کنجد سیاه و چهار گلوله با کنجد سفید داشته باشید. قالب گرد مناسبی را که میتواند تابه یا قابلمه تفلون نیز باشد آماده و کف آن را چرب کنید. در صورتی که قالب تفلون نیست بهتر است کف قالب را کاغذ روغنی بیاندازید.

گلوله ها را یک در میان چیده و روی قالب را مجدداً با دستمال بپوشانید و بیست دقیقه دیگر استراحت دهید.

بعد از اتمام این مدت قالب را به مدت بیست دقیقه در طبقه وسط فری که از بیست دقیقه قبل با دمای 180 درجه روشن کرده اید، قرار دهید تا روی کنجدها کمی طلایی شود. موقع برگرداندن نان ظرف مناسبی را انتخاب کرده و ابتدا دوره های نان را از قالب جدا کنید. کف دست خود را روی نان قرار داده و نان را در کف دست خود برگردانید و بعد در ظرف سرو بگذارید.

این دستور 330 گرم کربوهیدرات، 95 گرم پروتئین، 130 گرم چربی و 2870 کیلو کالری انرژی دارد.

منبع: مجله هنر قنادی شماره 119

 

 

/ 0 نظر / 29 بازدید