233-نان خرما پیچ

مواد لازم برای خمیر (ده عدد نان)

  • شکر یک هشتم پیمانه
  • آب نصف پیمانه
  • خمیر مایه نصف قاشق سوپخوری
  • روغن مایع 15 گرم
  • تخم مرغ یک عدد
  • نمک نصف قاشق چایخوری
  • آرد 190 گرم
  • نیمه گردو ده عدد

مواد میانی

  • خرمای درشت 20 تا 25 عدد، بدون هسته و پوست
  • آب یک چهارم پیمانه
  • کره یک قاشق سوپخوری
  • دارچین یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه

یک قاشق چایخوری از شکر را داخل آب ولرم (حدود 40 درجه سانتی گراد) حل کرده و خمیر مایه را روی سطح آب بپاشید. خمیر مایه را به آرامی مخلوط کرده و 5 تا 10 دقیقه کنار بگذارید  تا عمل کرده و کف مانند شود. در این فاصله بقیه شکر، روغن مایع، سفیده تخم مرغ و نمک را مخلوط کنید (زرده را برای روی نان کنار بگذارید). این مواد را با قاشق یا چنگال هم بزنید تا یکدست شده و سفیده از حالت لختگی خارج شود. خمیر مایه عمل آمده را به این مواد اضافه کرده و بلافاصله مقداری آرد به مواد اضافه نموده و مخلوط کنید. آرد را به تدریج به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید تا خمیر جمع شود. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و ورز دهید تا چسبندگی آن گرفته شده و خمیر نرم، لطیف و یکدستی به دست آید. دقت کنید آرد زیادی به خورد خمیر ندهید .

خمیر آماده شده را داخل ظرفی با گنجایش کافی (سه برابر حجم خمیر) که با یک قاشق چایخوری روغن مایع چرب کرده اید، قرار دهید و خمیر را یک دور در کاسه بگردانید تا تمام سطح خمیر چرب شود. روی خمیر را با دستمال نخی تمیزی پوشانده و کنار بگذارید تا استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود.

در فاصله استراحت خمیر مواد میانی را به این ترتیب آماده کنید: خرماهای بدون پوست و هسته را در ظرف کوچکی ریخته و آب را به آنها اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا خرماها نرم و خمیری شوند. با قاشق آنها را کاملاً له و یکدست کنید. سپس از روی حرارت برداشته کره و دارچین را اضافه و مخلوط کنید و کنار بگذارید تا کاملاً خنک شوند. بعد از آماده شدن خمیر، پف آن را به آرامی با مشت خود خوابانده و روی سطح آرد پاشی شده انتقال دهید.

خمیر را به شکل مستطیل به ابعاد تقریبی 20 در 30 سانتی متر باز کنید. مواد میانی را کاملاً یکنواخت، روی کل خمیر (بدون هیچ فاصله ای از لبه ها) پخش کنید. طول خمیر را به صورت فرضی به سه قسمت تقسیم کنید. ابتدا یک سوم فوقانی خمیر را از طول به روی یک سوم میانی تا بزنید. سپس یک سوم انتهایی را نیز روی قسمت وسط تا کنید که در نتیجه مستطیلی به ابعاد 20 در 10 سانتی متر خواهید داشت. مستطیل به دست آمده را از طول به ده نوار دو سانتی متری تقسیم کنید که در نتیجه ده نوار به طول 10 سانتی متر و عرض 2 سانتی متر خواهید داشت. نوارها را 3 تا 4 مرتبه به دور خودش بتابانید. سپس آن را به دور خودش حلقه کرده و در سینی فر قرار دهید. روی نان های آماده شده را با دستمال نخی تمیز پوشانده و حدود 20 تا 30 دقیقه کنار بگذارید تا پف کرده و حجمشان دو برابر شود. فر ار نیز با دمای 180 درجه سانتی گراد در مورد فرهای گازی و 160 درجه سانتی گراد در مورد فرهای برقی روشن کنید.

بعد از استراحت دوم، روی نان ها را زرده تخم مرغ مالیده و نیمه گردو را در وسط نان فشار دهید. نان ها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر داغ شده قرار دهید تا طلایی شوند. بعد از پخت، نان ها را روی توری سیمی خنک کنید.

منبع مجله هنر آشپزی شماره 82

این هم مراحل کار خودم

خمیر آماده قبل از ور اومدن

خمیر عزیزم بعد از ور اومدن

این هم نانهای آماده برای رفتن داخل فر

/ 1 نظر / 56 بازدید