232-نان شکر و دارچین

مواد لازم برای خمیر

  • شیر 1 پیمانه
  • شکر یک سوم پیمانه
  • تخم مرغ دو عدد با چنگال زده شده
  • آرد حدود چهار پیمانه
  • نمک یک قاشق چایخوری
  • خمیر مایه فوری دو قاشق چایخوری
  • کره صد گرم
  • پودر وانیل خالص یک چهارم قاشق چایخوری

مواد میانی

  • کره ذوب شده ولرم چهل گرم
  • شکر یک چهارم پیمانه
  • دارچین یک دوم قاشق چایخوری

رومال

  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • شیر یا آب یا ماست دو قاشق چایخوری

طرز تهیه:

 نیمی از آرد را با خمیر مایه مخلوط کنید. برای تهیه خمیر در فصل تابستان کافی است شیر را به دمای محیط رسانده و در فصل زمستان کمی آن را حرارت دهید تا ولرم (40 تا 42 درجه) شود. کلیه مواد خمیر، جز کره را به آرد بیفزائید. مابقی آرد را به تدریج اضافه کنید.

خمیر را چند دقیقه ورز داده و کره را اضافه کنید. حدود 8 تا 10 دقیقه خمیر را ورز دهید تا چسبندگی زیاد آن گرفته شود و در صورت لزوم آرد بپاشید. ممکن است قدری آرد مازاد نیاز باشد. خمیر باید یکدست، الاستیک و بسیار لطیف شود. همچنین میتوانید خمیر را دز دستگاه ورز دهید، کافیست کم کم آرد بیفزائید تا خمیر از کاسه دستگاه جدا شود.

خمیر را گلوله کرده و در کاسه ای که کمی با روغن مایع چرب شده غلتانده و سپس روی کاسه را بپوشانید و به مدت تقریباً یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید.

سپس آن را به شانزده قسمت مساوی تقسیم کرده و هر کدام را گلوله کنید و روای آنها را بپوشانید.

از اولین چانه شروع کنید و آن را با وردنه به ابعاد 15 در 11 سانتیمتر باز کنید. روی آن را با قلم مو کره بمالید و حدود یک قاشق چایخوری مخلوط شکر و دارچین بپاشید. سپس قطعه دیگر خمیر را به همین صورت باز کرده و روی خمیر قبلی بگذارید. مجدداً روی آن کره مالیده و شکر بپاشید و این کار را تا 4 لایه انجام دهید، به طوری که چهار قطعه خمیر روی هم قرار بگیرد و مابین آنها کره و شکر باشد، اما روی آخرین لایه کره نمالید و شکر نپاشید. کمی با دست لایه ها را به هم فشار داده و با وردنه باز کنید تا حدود 12 در 16 سانتی متر شود. خمیر را رول کنید (به طوری که رولی به طول تقریبی 16 سانتی متر به دست آید) و لبه ها را به هم بچسبانید و آن را با چاقوی اره ای به 6 مثلث مساوی تقسیم نمایید. آنها را در یه قالب ترجیحاً لبه کوتاه 30 سانتیمتری بچینید. ترجیحاً کف ظرف را کاغذ روغنی بیاندازید و کمی کف و اطراف قالب را چرب کنید. روند فوق را برای مابقی خمیر تکرار کنید (در کل 24 مثل از 4 رول خواهید داشت).

روی ظرف را با نایلون پوشانده و در دمای محیط قرار دهید تا خمیر پف کند و بالا بیاید و فواصل خالی ظرف پر شود. اگر در فصل سرد هستید و دمای محیط پایین است، به علت داشتن کره زیاد در خمیر، ممکن است این زمان تا دو ساعت نیز به طول بیانجامد، اما در فصول گرم 40 تا 60 دقیقه کافیست.

 

سپس مواد رومال را با هم مخلوط کرده و با برس به آرامی روی خمیرهای پف کرده بمالید و در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت تقریبی 30 تا 35 دقیقه قرار دهید. اگر احیاناً روی نان زو درنگ گرفت، آن را به یک طبقه پائین تر منتقل کرده با روی آن را با کاغذ روغنی بپوشانید.

منبع: مجله هنر قنادی

تصاویر مرحله به مرحله از مجله

https://images2.persianblog.ir/500447_h5wxTLZq.jpg

https://images2.persianblog.ir/500447_gg2RQE0y.jpg

/ 0 نظر / 44 بازدید